Prototípus fejlesztés

A kisszériás és prototípus gyártás komoly kihívásokat jelent az elektronikai gyártók számára. Jelenleg egy nyomtatott áramköri prototípus tipikusan 2-4, esetleg több rétegű PCB, amely finom rajzolatot tartalmaz. Gyakran előfordul hogy 0402, QFN, BGA SMT alkatrészeket kell beültetni. A panelek akár száznál is több alkatrésztípusból állnak. Ezeket a prototípusokat kézzel nagyon nehéz megfelelő műszaki szinvonalon elkészíteni.

A gépi ültetés a nagy gyártók számára jelentős szerszámozási, beállítási költséggel járhat, amit valamilyen formában az ügyféllel kénytelenek megfizettetni.

Mivel mi elektronikai fejlesztéssel foglalkozunk, így saját speciális gépparkot alakítottunk ki SMT laboratóriumunkban arra, hogy ezeket a munkákat cégen belül el tudjuk végezni. Ezekhez a munkákhoz pasztázó készülékkel, automata SMT beültetőgéppel és reflow kemencével rendelkezünk. Az ügyfeleink számára teljeskörű megoldást tudunk nyújtani a tervezési munka mellett a prototípusok építésére. A nagy pontosságú kisszériás SMD gyártóberendezéseink mellett redelkezünk 3D nyomtatóval és LPM berendezéssel is.

A 3D nyomtatásal a készülékek házainak, alkatrészeinek prototípusát tudjuk elkészíteni. Az LPM technológiával (alacsony nyomású öntés) gyorsan és gazdaságosan legyártott öntőformával tudunk elektronikus áramköröket kiönteni műanyaggal a műanyag fröccsöntést kiváltva ezzel a termék gyártásának kezdeti szakaszában.